Cursus Bevrijdend Communiceren

Schrijfcursus Bevrijdend Communiceren

Doel:
Zoals elke vorm van communicatie werkt het naar de ander én naar jezelf.
– Hoe kun je zó communiceren dat je jezelf liefdevol accepterend kunt uiten en laten weten wat je graag wilt zónder dat je de ander verantwoordelijk maakt voor je geluk?
– Hoe kun je zó communiceren dat je er kan zijn voor de ander, zónder dat je je verantwoordelijk voelt voor de ander, zónder dat je het gevoel hebt dat het anders zou moeten zijn
dan het is en zónder dat je het idee hebt dat jij degene bent die alles moet oplossen?

In feite is het een cursus bevrijdende liefdevolle communicatie waarbij de verantwoordelijkheid voor ieders geluk blijft waar die thuis hoort.
Groot voordeel is dat je jezelf én de ander beter leert kennen, zodat er liefdevolle keuzes gemaakt kunnen worden met inachtneming van wat er speelt.

Dit boekje hoort bij deze cursus

Titel:
Ik ben zéér enthousiast over ‘Geweldloos Communiceren’, maar ik geef deze cursus liever de titel Bevrijdend Communiceren, juist omdat het helemaal niets met ‘geweld’ te maken heeft.

Inhoud:
Het zal een schrijfcursus zijn zoals je gewend bent van me, met delen en meditatie, en deze keer ook wat studie en oefenen in je dagelijks leven. Daarom is deze cursus eens per maand zodat er voldoende tijd tussendoor is.

Basis:
Een cursus van vier keer op basis van ‘Geweldloze communicatie’ van Marshall B. Rosenberg,
en het boekje ‘Stop met aardig zijn, Wees echt, wees jezelf, wees eerlijk’ van Thomas d’Ansenbourg, (Met ‘aardig’ wordt hier uiteraard de vervorming bedoeld van té aardig, onecht aardig).
Voor deze cursus hoef je alleen ‘Stop met aardig zijn’ aan te schaffen.

Praktisch:
Wanneer: 4 vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.30 uur 
Data: 18 januari, 15 februari, 15 maart, 12 april
Waar: bibliotheek Zaltbommel, Courtine 2a, 5301 DH Zaltbommel
Prijs: € 65,-
exclusief het boek ‘Stop met aardig zijn’ van Thomas d’Ansenbourg (ongeveer € 20,- ook tweedehands verkrijgbaar)
Aantal deelnemers: maximaal 8

De bibliotheek is op vrijdagochtend gesloten, maar ik zal er zijn. Als ik je niet zie, tik dan even op de deur en je wordt open gedaan.