* The Way of Mastery – vrijdag

The Way of Mastery – De Weg van Meesterschap

Gevonden! Een nieuwe spirituele Weg die me diep raakt en een intens hoopvol gevoel geeft! The Way of Mastery – De Weg van Meesterschap, kortweg de WOM.
Voor mensen die willen ONTWAKEN! In deze bijzondere tijd van Transformatie.
Voor mensen die willen leren leven vanuit de Liefde die we werkelijk zijn.


De WOM ziet voelen en ademen en verlangen als instrumenten tot spirituele groei.
En speelsheid wordt aangemoedigd!

Het leert je de kracht van de mind te zien en in te zetten, de kracht van verlangen en intentie.
De kracht van het toestaan van gevoelens.
De kracht van toestaan dat de Liefde dóór ons heen werkt en de kracht van overgave daaraan.

Het is een soort vervolg op Een cursus in wonderen. Het bestaat uit een trilogie – elk boek bevat 12 lessen en de bedoeling is dat je een maand over een les doet, dus het is een programma van 3 jaar, en dit mag voelend en speels worden toegepast.

The Way of Mastery gaan:
Laten we de krachten bundelen en de Weg gaan naar het Licht van ontwaken. Het voelt als zó noodzakelijk in deze tijd van transformatie om het altijd aanwezige Licht door ons heen te laten schijnen!
Vanaf 27 november 2020 kunnen we bij elkaar komen – voorlopig via Zoom – ongeveer iedere twee weken op vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur.
We lezen van tevoren uit The Way of The Heart – het eerste boek van de trilogie. We bespreken met elkaar wat het ons doet. Je kunt met je vragen komen en de dingen waar je tegen aanloopt.
Je krijgt van mij de tekst gemaild in het Engels én een (vrije) vertaling in NL.
Je kunt het Engelstalige boek kopen (kan via bol.com) of lezen op internet.
Omdat we het samen doen vraag ik een kleine bijdrage: richtprijs € 5,- per keer.

Dus praktisch – vrijdag ongeveer om de twee weken
Data: 2020: 27 november, 11 december, 18 december
2021: 15 en 29 januari, 12 en 26 februari, 12 en 26 maart…
Tijd: 10.30 tot 12.30 uur – je kunt 10 minuten van tevoren inloggen
Plaats: Zoom – als je je aanmeldt ontvang je de gegevens
Richtprijs: € 5,- per keer

Meer info:
Meesterschap staat voor in vrede blijven in alle situaties en omstandigheden. Trouwens hetzelfde doel als van Een cursus in wonderen. De Weg is ten opzichte van de Cursus een accentverschuiving. Andere terminologie. Dezelfde leerlijn, dezelfde leraar (Jezus).

We zijn gewend ons te identificeren met ons lichaam en onze ervaringen, wat we voelen, denken en al of niet presteren. We hebben geleerd om onze zelfwaardering op te hangen aan wat we doen. Maar klopt dit wel? Wie zijn we eigenlijk? Waar identificeren we ons mee?

We zijn zuiver Geest, onbesmet en onaangetast door iets of iemand. Ons werd de volledige kracht gegeven om te kiezen en daarom onze ervaring te scheppen zoals we die wensen.

Het is een proces om dit idee post te laten vatten in de mind en langzaam te laten groeien. Gewoonten zijn immers ingesleten en niet alleen in onszelf maar in de hele cultuur waarin we leven. Deze periode van de herfst en winter, samen met de ingekeerde sfeer van de virusmaatregelen, zorgen voor een vruchtbare bodem voor spirituele groei.

Zeven jaar lang was ik totaal ‘opgenomen’ in de Cursus. De Cursus is zo groots dat ik niet dacht dat er nog iets na zou komen. Maar dat dacht ik ook toen ik met het Pad bezig was…
Aan het eind van het Werkboek van de Cursus staat dat dit niet het eind is, maar het begin en worden we in handen gegeven van de Heilige Geest die ons verder zal begeleiden.

Ik zie de WOM als de SCHAKEL tussen de spirituele trainingen Padwerk en de Cursus. Bij het Padwerk werden we getraind in voelen, gevoelens naar boven laten komen met behulp van adem en lichaamswerk, en het uiten van gevoelens (niet uitleven). Er waren rondjes waarbij we gedachten en gevoelens deelden en claimden, dus in bezit namen en er verantwoordelijkheid voor aannamen.
De Cursus voelt nu voor mij vooral als mentale training, hoewel het me ook vaak diep ontroert.  Opmerken wat er speelt in de mind, ernaar kijken en uit handen geven aan de Heilige Geest.

De WOM verbindt die twee. Er is eerst het voelen met behulp van de adem en het in bezit nemen zoals bij het Pad. Maar bovendien mag het voelen gezien worden als een creatie die geliefd en bewonderd mag worden, omhuld! Volledig voelen wat er is zonder het te overschaduwen met mijn eigen interpretaties. Het gevoel als het ware op schoot nemen als een kind. Op die manier begin je de enorme kracht van de mind te ervaren en te eren.
Pas daarna is het de bedoeling opnieuw te kiezen, te kiezen voor liefde, vreugde en innerlijke vrede. Bijvoorbeeld met de gedachte ‘Ik zou in plaats hiervan vrede kunnen zien’ zoals in het Werkboek van de Cursus staat. Dat ‘hiervan’ slaat op onze oordelen en grieven, niet op wat er uiterlijk gebeurt!

Als ik nu terugdenk aan het boek KlaarHeden denk ik hierin al in de richting van de WOM te zijn gegaan. Er is bijvoorbeeld in de meditaties wel de nadruk op ademen en omhullen.