* Deelnemers vertellen

Afgelopen serie lessen met Een cursus in wonderen hebben we uitgebreid geëvalueerd. Ik mocht de resultaten bekend maken.

1 – Als je terugdenkt aan de serie of de twee series – wat komt dan als eerste naar boven in je gedachten?
– De woorden die mij zomaar inzichten, handvatten en leefregels geven: klaslokaal, vergissingen, godsherinnering.
– Als ik terug denk aan de series komt er een warm gevoel in mij. Een gevoel van verbinding met de groep. Altijd als ik weer naar huis toerijd is mijn hart lichter en brandt er een vuurtje van liefde in mij.
– Als ik terugdenk aan de twee series komt als eerste in mijn gedachten naar boven dat het waarnemen van mijn ‘egobewegingen’ goed op gang is gebracht door een langere periode bezig te zijn, de ochtenden bij jou Hetty, het huiswerk en het boek ‘de grote bevrijding’.
Als ik weer een cursus in wonderen zou willen doen, dan vind ik vijf ochtenden leuk als opstapje, maar om verdieping te krijgen zou ik veel vaker bijeenkomsten willen doen.

2 – Als een goede vriendin je vraagt wat je aan de cursus hebt gehad, wat is dan je antwoord?
– Ik leer door de cursus verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gedachten, gedrag en gevoelens.
– Bewustwording. Ongelooflijk veel inzichten gekregen over voor mij nog onbewuste zaken over mezelf en hoe ik naar situaties en anderen kijk en mijn gedrag en gedachtes daarover. Waardoor ik nu anders naar situaties kijk en ze ook kan herkennen bij anderen en daar dan weer hartelijk over kan lachen. Het heeft mijn bewustwordingsproces verdiept en versneld.
En heel veel liefde, warmte en steun van de aanwezige vrouwen.
– Ik heb geleerd dat de cursus mij heeft geleerd om in milde liefde naar mezelf te kijken, mezelf te helen door vergeving. Ik ben geen ander mens geworden maar ik ben ‘mens’ geworden, een mens die kan leven.
– Het was de juiste cursus op het juiste moment. Het maakte een cirkel rond en bracht me bij nieuwe jaarringen van mijn boom. Ik ga verder, neem dingen mee op mijn pad, vanuit liefde.
Het delen van onze persoonlijke tekst, waarna er geen reactie gegeven kan worden vind ik jammer. Hierdoor krijgt het niet de kans om de band tussen de cursisten te verdiepen.
– Bovenal heb ik erg genoten van het samenzijn. De theorie van de cursus, los van het vergeven, is niet iets waar ik mij volledig in wil verdiepen. Het intuïtief schrijven heeft voor mij veel grotere aantrekkingskracht.

3 – Wat vind je van mijn begeleiding?
– Fijn, vooral door de rust en door de ruimte die je geeft. Je vertelt ‘wat de Cursus zegt’ en hoeft daardoor niet in discussie of overtuigingen te komen. Je doet zelf mee, wat het waarachtig maakt.
– De begeleiding is fijn, ik zou haast zeggen bezielend. De rustige uitstraling, het bij de les blijven, sturen en troosten, evenals inzicht geven en de Cursus op heldere wijze door middel van oefeningen onder de aandacht brengen is geestverruimend.
– Jouw begeleiding wordt steeds professioneler. Je komt steeds beter in je rol ( veel zekerder dan voorheen). Je weet de materie steeds beter uit te leggen. Waar je eerst meer een van ons was, is er nu een bepaalde afstand (wat prima is). Je hebt oog voor je cursisten en voelt goed aan wat ze nodig hebben. Je bent er ook voor ze tussen de cursusdagen in wat heel fijn is.
– Jouw begeleiding ervaar ik als zorgvuldig en liefdevol.
Het beginnen met een mediatie vond ik heel fijn, en de zachte manier hoe jij lesgeeft vind ik ook heel inspirerend en uitnodigend.
Ik vond jou reactie altijd interessant en daar zou ik meer van willen.  Maar dat is mijn behoefte.
– Ik ben benieuwd naar je plannen voor het najaar. Ik wens jou ook een fijne zomer toe. Dank voor alles en de leuke foto’s.