Een Cursus in Wonderen

Als je wel iets voelt voor een cursus, al is het maar een klein beetje, maar je hebt nog allerlei vragen en/of je wilt mij eerst leren kennen – laten we een afspraak maken voor een kopje koffie/thee of een wandelingetje langs de dijk. Vrijblijvend en gratis.
Je kunt de series apart volgen of steeds weer opnieuw meedoen. Het programma is zo samengesteld dat je als ‘beginner’ altijd in kunt schuiven. Het gaat om de verbinding van de Cursus met het dagelijks leven en persoonlijke ervaring.

Met ‘een wonder’ wordt een innerlijke beweging bedoeld, namelijk de keuze voor liefde. Soms komen daar ook uiterlijke wonderen uit voort, maar dat hoeft niet. De Cursus is een stille weg.

De Cursus in een zelfstudieboek. En juist daarom is een groep zo heerlijk aanvullend, helpend en inspirerend. We zullen samen schrijven, delen en mediteren met deze prachtige spirituele scholingsweg, waarbij het meer gaat om ervaren en ontwikkelen dan om mentaal begrijpen.
Een Cursus in Wonderen is de basis voor deze cursus. Daarnaast zal ik voor het programma inspiratie putten uit de boeken van Willem Glaudemans,  Margot Krikhaar en Kenneth Wapnick – ook gebaseerd op de Cursus. Er is een grote lijn én ik bereid iedere bijeenkomst apart voor, zodat het programma volledig kan inspelen op wat er leeft in de groep deelnemers. Ik raad je aan om een start te maken met het bestuderen van de Cursus en/of een van boven genoemde boeken, maar dit is niet noodzakelijk. Ook ervaring met schrijven of mediteren is niet nodig.

Na deze cursus ben je je meer bewust van je keuzemogelijkheden en wat je tot dan toe tegenhield.  Je kunt beter onderscheid maken tussen wat ego is en wat niet. Je weet welke wegen je kunt bewandelen om je innerlijke vrede en de keuze voor liefde te versterken.   We onderzoeken hoe specifiek bij ieder van ons het ego zich manifesteert én wat er voelbaar is als we voor liefde kunnen kiezen. Je zult een stap maken in het ervaren van je innerlijke onschuld – je kern – dat wat ons allen verbindt. Je zult meer weet hebben van je verantwoordelijkheid, betekenis van vergeving, je unieke rol hier op aarde en je (meer) gedragen weten door het Goddelijke. We zullen elkaar inspireren en motiveren. 

Dit is wat Een cursus in wonderen voor je doet.

Dit is wat Een cursus in wonderen voor je doet. (Kaartje van veronzinsels)

De Cursus in Wonderen is al een flink aantal keren ‘langs ’geweest in mijn leven, maar er was nog geen ‘klik’, tot ik juni 2013 bij toeval een klein tweedehands boekje van Kenneth Wapnick zag staan met een inleiding tot de Cursus. En omdat ik de Cursus zelf te groot en te dik en te moeilijk vond wilde ik zo’n klein boekje wel eens proberen. Hierna las ik twee boeken van Margot Krikhaar  – Margot is via de cursus tot verlichting geraakt. Ik realiseerde me dat ik al eerder boeken over de Cursus met enthousiasme had bestudeerd, en zelfs cadeau gedaan, maar ze niet als zodanig herkend. Bijvoorbeeld van Marianne Williamson en Het wonder van liefde Paul Ferrini. Dat laatste boek was zelfs verplicht tijdens mijn Padopleiding. Na dit alles dan toch maar de Cursus zelf! Sindsdien heeft de cursus een wondergrote plaats in mijn leven. Ik  ben daar zo blij mee dat ik dit dolgraag wil delen! Daarom deze series. Sinds mei 2015 ben ik erkend als leraar in Een cursus in wonderen. Zie Miracles in contact