* Strand-2daagse

Dinsdag 3 en woensdag 4 oktober 2017
na de zeer plezierige en vervullende strand2daagsen in 2016  en april 2017 – nu weer een kans!

Begin oktober is het strand lekker rustig, de honderd verkleedcabines zijn verwijderd, de temperatuur is vaak prettig en het is lang genoeg licht omdat de wintertijd nog niet is ingegaan.

Het thema deze keer is GELUK.
Twee dagen om je te openen voor waarheid met de zee en het strand als getuige.
Twee dagen om te ontdekken wat geluk voor jou betekent, wat je tegenhoudt om geluk te (durven) ervaren, plus hoe je geluk meer in je leven kan brengen – innerlijk – en daarmee ook uiterlijk – dus hoe je meer in contact met je innerlijke Gids kunt leven.

Citaat uit het Tekstboek van Een cursus in wonderen:
‘Een lege ruimte die niet als gevuld wordt gezien, een onbenut tijdsinterval dat niet wordt gezien als besteed en volledig bezet, worden een stilzwijgende uitnodiging aan de waarheid om binnen te komen en zich daar te huisvesten . . . Want wat jij leeg laat zal door God worden gevuld, en waar Hij aanwezig is moet de waarheid wel verblijven.’ (T 27 III 4:1,3)

Een cursus in wonderen zegt dat het ware geluk ontstaat door te kiezen vóór de innerlijke Gids, ook wel Vriend, Trooster of de Heilige Geest genoemd.
In het nawoord van het werkboek van Een cursus in wonderen staat in alinea 1:
‘Je Vriend gaat met jou mee. Je bent niet alleen. . . . Zijn zekerheid is de jouwe.’ 
Deze innerlijke Gids is altijd bij je omdat hij/zij letterlijk innerlijk is, dat wil zeggen IN je mind (denkgeest), met name in dat deel dat nog verbonden is met de Eenheid.

Concreet:
dinsdag 3 oktober van 10.30 uur tot 21.00 uur
woensdag 4 oktober van 9.30 uur tot 16 uur
Prijs: € 195,- inclusief maaltijden en drankjes – exclusief je logies en ontbijt.
Adres: huisje naast restaurant Het Strand – ik weet nog niet welk nummer het zal zijn.
Adres van het restaurant: Boulevard Zeezijde 23, 2225 BB Katwijk aan Zee t.o. de witte kerk op de foto.
Aanmelden kan via contact.

We schrijven en mijmeren zoveel mogelijk op het strand. Delen en mediteren doen we in het huisje. We tekenen een labyrint in het zand en lopen hierin.

We ‘werken’ in tijddelen van niet langer dan twee en een half uur. De start, het delen en de afronding is in het huisje. De schrijfopdrachten worden op papier meegegeven en kunnen gedaan worden op iedere plek naar wens.

Er zal ruimte zijn voor eigen tijd en creativiteit. Het programma wordt duidelijk en concreet begeleid zodat iedereen mee kan doen – ervaring is niet noodzakelijk.
Onder alle begeleiding is Een cursus in wonderen de verblijdende basis.

Overdag hebben we een prachtig comfortabel huisje tot onze beschikking.
Je zorgt zelf voor een logeeradres en je ontbijt.

 

 

Deelnemers vertellen
– Een aanrader!
– Hetty is een goede gids die je niet de route opdringt maar die je wel wijst op de wegwijzers die er staan.

– Hetty is een hele fijne liefdevolle rustige vrouw waarbij je je veilig voelt om je geschreven woord te delen.  Ze kan goed invoelen en geeft handvatten waar nodig. 
– Ik was al bekend met deze manier van schijven en ik ervaar het als bijzonder prettig. Opdrachten uitwerken en goede uitleg krijgen. Vooral ook leuke dingen. Het zijn geen stijve schrijfopdrachten. Twee dagen op het strand zijn echt een geniale vinding.