* Video over vergeving

Wat zegt Frances Xu in de video Chaotic World and forgiveness op You Tube?
Onder de video vind je de vertaling.

 

Frances Xu vrij vertaald:
Vandaag wil ik graag wat gedachten met jullie delen in verband met het nieuws over het coronavirus dat zich over de wereld verspreidt. Het lijkt of we alles niet meer onder controle hebben en dat steeds meer mensen bang zijn of in paniek raken over de situatie en zich afvragen hoe dit nou verder moet.
Dus ik zie hoe belangrijk dit alles is voor onze mind om de waarheid en vrede te kiezen in plaats van de waarneembare wereld. De keuze is IN de mind. We kunnen ons lichaam niet ontkennen en ook niet wat onze fysieke ogen zien. Maar we hebben de keuzemogelijkheid in de mind. Wat is die keuze? De keuze om alles met de Heilige Geest te zien. Dat is wat de Heilige Geest ons aanbiedt. De Heilige Geest biedt ons een ander perspectief. Hij vraagt ons niet om ons af te wenden van wat er gebeurt of het nieuws uit te zetten en net te doen alsof het er allemaal niet is. Dat wordt ons niet gevraagd en dat is niet hoe de mind geneest.

Het enige wat de Heilige Geest zegt is dat onze functie in deze wereld vergeving is. Vergeving is het middel waardoor we beginnen te zien wat onze ware identiteit is. Het is het middel waarmee je de wereld kunt genezen, tegelijk met jezelf (dat wil zeggen de mind).

Vergeving is geen inspanning. Het wordt ons gegeven.
De Heilige Geest is een vergeven perspectief. Dus wanneer wij vergeving kiezen zeggen we dat we ervoor kiezen ons te verbinden (join) met het perspectief van de Heilige Geest. Zo wordt vergeving gedaan. Daarom zegt de Cursus dat vergeving stil is, het is niet een doen, en ook geen mentale analyse.
Het is je verbinden met de Heilige Geest IN de mind, en het ware perspectief – voorbij het perspectief dat het ego aanbiedt.

We vergeven steeds en steeds weer, tot we inzien dat alles wat buiten ons uitgespeeld wordt niet afgescheiden is van wat er speelt in de mind. Er is niets afgescheiden.

De externe gebeurtenissen zorgen niet voor de angst – dat doet het ego-denksysteem en dat is naar buiten geprojecteerd – waar het wordt gezien. Op die manier wordt de wereld door het ego gebruikt als een verstopplek. Het ego kiepert alles wat van binnen is naar buiten, en dan lijkt de oorzaak van de angst daarbuiten. Het is een projectie. Wat van binnen is wordt naar buiten geprojecteerd zodat het nooit opgelost kan worden.

We kunnen niet doorgaan met te proberen de wereld te fixen zodat de angst vermindert. Op die manier kunnen we nooit de angst elimineren. Waarschijnlijk uitstellen, waarschijnlijk afzwakken, maar op een gegeven moment zullen we zien dat we angst niet weg kunnen krijgen door te proberen de externe wereld te veranderen. De enige manier waarop de angst kan worden geëlimineerd is door terug te gaan naar de bron (de mind), de angst ervaren en zien waar de angst op is gericht. De angst bestaat in het ego-denksysteem.

Dus hoe zoomen we werkelijk in naar de bron? We hoeven niet te graven. Juist deze situatie laat ons goed zien wat er speelt in de bron (mind). Dát is wat we willen vergeven. De afleiding is denken dat de gedachten, die lijken naar boven te komen worden veroorzaakt door de gebeurtenissen.
Dat is niet zo. De gebeurtenissen zijn het effect.

Dus wat er maar naar boven komt in de mind is een kans voor ons om te vergeven. Het is geen inspanning. We hoeven onszelf niet onder druk te zetten om te vergeven of los te laten.
We doelen op authentieke vergeving die, als ze eenmaal is gedaan, voor allen is gedaan. Het wordt niet gedaan door afstand te nemen van de gedachten of door ze onder het tapijt te vegen, maar kijk de gedachten aan, erken dat er angsten zijn, zorgen. Zit met de Spirit, wees met de Spirit en vraag om hulp om er anders naar te kijken. Vraag om hulp om te zien wat er werkelijk omgaat in mijn mind.

Vergeef de wereld, de gebeurtenissen. De oorzaak, wat er werkelijk gebeurt, is in de mind, van binnen. Dit is ons werk. Ons werk is zo eenvoudig. Het gaat om bereidheid om de Spirit te kiezen te midden van dit alles, in plaats van door te gaan met de cirkel van angst, ego. Dit is de beste manier om je tijd te besteden – in dit leven.