* Workdag met Byron Katie 20/6

‘Workdag’ – dag met ‘the work’ van Byron Katie – zaterdag 20 juni
Online via Zoom

Byron Katie houdt van de werkelijkheid. Ze houdt van alles wat is. Het is niet de werkelijkheid waardoor je je rot voelt, zegt ze, het komt door je gedachten over die werkelijkheid. Als je verdrietig bent, boos of bang, dan geloof je een gedachte over de werkelijkheid die niet waar is. Wie zou je zijn zonder die gedachte? Wie zou je zijn zonder dat verhaal over jezelf waarin jij gelooft?

Stel je eens voor dat je morgen opstaat en je leven leeft zoals het nu is. Alles is hetzelfde als vandaag, met één verschil: je bent volledig in innerlijke vrede en alle beperkende oordelende gedachten zijn eenvoudig verdwenen!

Beperkende gedachten laten jou als vanzelf los – als ze eenmaal ontdekt en doorzien zijn als niet waar – en je bereid bent ze los te laten.

Als je de gedachte waar je vandaag last van hebt, morgen niet meer zou kunnen denken, hoe zou je leven er dan uitzien? Punt is dat we die beperkende gedachten niet altijd bewust zijn. Meestal denken we dat onze onvrede wordt veroorzaakt door externe redenen in plaats van gedachten in ons eigen mind. Dus zullen we die gedachten eerst moeten ontdekken – concreet en specifiek.
Als we ervaren hoeveel pijn een gedachte doet – als we dat echt gaan voelen – kan er een shift plaats vinden. Byron Katie noemt dit chirurgie!

Met regelmaat gebruik ik stukjes van The Work van Byron Katie bij het vergevingswerk zoals
Een cursus in wonderen bedoelt. Heel verhelderend! Het gaat in feite om het terugnemen van projecties. Maar EERST zullen we moeten ontdekken dát we überhaupt projecteren en vervolgens wát dan wel.

Dit doen we aan de hand van situaties die niet lekker zitten. Het maakt niet uit of dit nu een kleine irritatie is of iets waar je wakker van ligt.
En oh wat een heerlijkheid als je ziet waar de vergissing precies en concreet zit, zodat je een andere keuze kunt maken.

Zullen we eens kijken? Een dag om te gaan zien hoe je écht een andere keuze kunt maken.

Praktisch:
Datum: zaterdag 20 juni
Tijd: 10.30 tot 16.30 uur
On line via Zoom – je kunt inzoomen vanaf 10.00 uur
Richtprijs: € 50,-
Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 à 10.

Het werkblad kun je HIER vinden.
Een uittreksel van de vier vragen vind je HIER.
Instructies bij de vier vragen vind je HIER.
De uitgebreide emotie lijst vind je HIER.